hiker

Vai veļas mīkstinātājs bojā funkcionālo audumu?

Ja esi rūpīgs pret savām pārgājienu un sporta drēbēm, tad noteikti lasi mazgāšanas norādes uz etiķetes un esi pamanījis, ka tām nedrīkst izmantot veļas mīkstinātāju.

Bet kāpēc?

 

Mīkstinātāju mērķis


Mīkstinātājus sāka plašāk izmantot 19.gadsimta vidū, tāpēc, ka tā laika veļasmašīnas, agresīvie mazgāšanas līdzekļi un balinātāji padarīja drēbes raupjas.

Mīkstinātāja sastāvā ir vielas, kas auduma šķiedras pārklāj ar lubricējošu vaska/silikonu kārtiņu, tāpēc tās liekas mīkstākas.

Mūsdienās, līdz ar tehnoloģiju un mazgāšanas līdzekļu attīstību, mīkstinātāji vairs nav nepieciešami, tomēr mēs tos izmantojam mārketinga reklāmu iespaidā ticot, ka tie audumam nāk par labu.  

Kādas ir galvenās funkcionālo audumu īpašības?

To šķiedras veidotas tā, lai izvadītu mitrumu un elpotu. Turpretim mīkstinātāja lubricējošā kārtiņa šo funkciju ierobežo.


Ja mīkstinātājs lietots kaut vienu reizi, to praktiski nav iespējams izskalot no auduma, tāpēc tas spēj neatgriezeniski sabojāt tā funkcionālās īpašības. 


Atstājot mīkstinātāju veikala plauktā, tu rūpējies ne tikai par savām drēbēm, bet arī par vidi un veselību, nemaz nerunājot par to, ka ietaupi naudu! 


Dalies ar šo rakstu, lai arī draugu drēbes labi kalpo!

Atpakaļ uz blogu

Atstāt komentāru

Komentāri pirms to publicēšanas tiek pārbaudīti.

Jautājums, atsauksme vai sūdzība? Mums ir svarīgs Jūsu viedoklis!