5 iemesli izmantot šūpuļtīklu

Šūpuļtīkls jeb hamoks - lietošanas priekšrocības 

Mums vasaru aizvien grūtāk iedomāties bez šūpuļtīkla – laiski atpūsties vai pārlaist nakti tūkstošzvaigžņu viesnīcā... Tāpēc esam apkopojuši atziņas un priekšrocības šūpuļtīkla lietošanā, kas varētu noderēt arī Tev.
  1. Brīvība nakšņot, kur vien vēlies. Atšķirība no telts celšanas, nakšņošana šūpuļtīklā ir atļauta praktiski visur. Protams - saprāta un ētikas normu robežās. Ja telšošana arvien vairāku valstu nacionālajos parkos tiek aizliegta, ar šūpuļtīklu iespējams diezgan diskrēti pārnakšņot praktiski jebkur. Protams, jāizvērtē vietas, uz kurām plāno doties – vai koki šāda veida aktivitātei vispār būs pieejami un piemēroti. Noteikti neplāno nakšņošanu šūpuļtīklā, piemēram, Islandē vai kāpjot kalnos virs koku līnijas. Kaut gan - mums ir sanācis iekarināt šūpuļtīklu arī Norvēģijas klintīs, jo telti vienkārši aizpūta. 😁
  2. Šūpuļtīklam ir gana mazs svars un apjoms. Protams, tas lielā mērā atkarīgs no nepieciešamās komplektācijas un cenu diapazona, bet pat pilnākajā komplektācijā modernu materiālu hamoks būs vieglāks un mazāks par telti. Forši ir arī tas, ka ir iespēja variēt ar aksesuāriem – nojume, moskītu tīkls, siltinājums - un kombinēt tos pēc sezonas un vajadzībām.
  3. Nakšņojot vai laiskojoties šūpuļtīklā, svaigs gaiss garantēts. Lietus apstākļos noteikti var kombinēt ar nojumi. 
  4. Gulēšanas komforts šūpuļtīklā ir lielāks nekā guļot uz zemes. Ar nosacījumu, ka to pareizi noregulē, kā arī izvēlies atbilstoša izmēra tīklu. Tāpat, lai būtu maksimāli ērti nakšņot šūpuļtīklā – centies tajā iegulties pa diagonāli. Hamoks lieliski noder arī mitrās un nelīdzenās vietās. Tev ir iespēja būt gana radošam ar izvēli savai nakšņošanas vietai. 
  5. Šūpuļtīklā tu esi daļa no dabas un vienlaikus sargā to – tas ir vistiešākais veids kā to baudīt. Neaizmirsti izmantot vismaz 25 mm platas siksnas, lai nebojātu koku, piemēram, šīs Amazonas Tree Hugger siksnas sver tikai 34 gramus un tās var sakombinēt ar jebkurām virvēm vai siksnām!

Ko ņemt vērā nakšņojot vēsākā laikā.

Hamoks (šūpuļtīkls)

Noteikti neaizmirsti par siltumizolāciju no apakšas. Šūpuļtīklā esošais guļammais vai biezā jaka guļot tiks saplacināta paša svara dēļ un zaudē savu sildošo funkciju. Siltinājumam vari izmantot dažādus matracīšus vai specifiskus šūpuļtīkla siltinājumus (underquilt).
Ikviens, kurš kādreiz ir mēģinājis šūpuļtīklā ielikt izolācijas paklājiņu, būs konstatējis, ka nakts laikā tas mēdz aizslīdēt. Tāpēc, ja plāno nakšņot šūpuļtīklā arī vēsākā laikā, izvēlies šūpuļtīklu ar nodalījumu paklājiņam, kur tas ir fiksēts un nevar izslīdēt no vietas (kā šim Amazonas šūpuļtīklam) jeb iegādājies apakšējo izolācijas slāni (underquilt), kā piemēram, šo Modern Nomad hamoka siltinājumu
Hammock Underquilt(hamoka silitnājums)
Atpakaļ uz blogu

Atstāt komentāru

Komentāri pirms to publicēšanas tiek pārbaudīti.

Jautājums, atsauksme vai sūdzība? Mums ir svarīgs Jūsu viedoklis!